Sunday, April 4, 2010

Salam ukhwah ....ketemu lagi

Dah lama i tak post apa-apa kat cni. Bukan apa2 tp ada masalah sket dengan access internet kat rumah. Well, rasanya diri ini semakin meningkat usia tp amalan tak bertambah. Hari ni, sambil dok kat rumah, i terfikir macam mana kita di alam kubur nanti, bukan apa hari tu i bukak tv tengok al kuliyyah. Ahli panel beritahu that kat alam sana ( akhirat ) sehari seperti seribu tahun kat dunia. Bayangkan kalau kita kena masuk neraka satu hari sahaja sudah diazab begitu hebat, macam mana kalau kena penjara neraka berjuta-juta tahun. Tak boleh i nak bayangkan...............Ya Allah, jauhkanlah kami daripada fitnah kubur dan azab api neraka.
Macam-macam dah Tuhan tunjukkan petanda bahawa kiamat sudah hampir, perempuan berpakaian tetapi telanjang........you all boleh tgk kan sekarang ni berapa ramai orang macam tu yang mengaku dirinya Islam tp akhlak mengalahkan...............Nauzubiilah min zalik. Zina berleluasa...............orang dah tak takut tak kira tua ke muda anggap zina macam satu benda yang biasa, di kampung di bandar di mana2 sahaja. I takut benda ni satu hari jadi budaya hidup masyarakat kita.
Hope fully, kita didik anak2 kita jd masyarakat yang berakhlak, yang mengerjakan amal maaruf nahi mungkar. Moga anak-anak ummi atiq n sufya menjadi manusia yang soleh, sihat, comel dan bijak. Ya Allah hanya kepada-Mu aku berserah. Amin.

3 comments: 1. تقدم شركة تاج 0551844053 افضل خدمات التنظيف للمنازل والبيوت وكذلك ايضا تنظيف السجاد والموكيت والمجالس وبيوت الشعر
  بالدمام والخبر تنظيف فلل وشقق ومطاعم نقدم عمليات التنظيف الشاملة بمفهموها العصرى والحديث
  شركة تنظيف بالدمام
  شركة تنظيف منازل بالدمام
  شركة تنظيف خزانات بالدمام
  شركة تنظيف سجاد بالدمام
  شركة تنظيف فلل بالدمام
  شركة جلي بلاط ورخام وسيراميك بالدمام
  شركة تنظيف شقق بالدمام
  شركة تنظيف مجالس بالدمام
  شركة طيوب لتسليك المجارى بالدمام

  ReplyDelete